Buurtpagina

Welkom op de buurtpagina voor bewoners van de Spaarndammerbuurt.

Van 16 t/m 25 september is Unseen Photo Festival te gast in uw buurt, de Spaarndammerbuurt. Op verschillende locaties in de Spaarndammerbuurt zijn er bijzondere programma’s. Zo is er in Museum Het Schip een tentoonstelling samengesteld door Anton Corbijn, een spectaculaire presentatie in het Brediusbad over absurditeit in de sport van campagnefotografen Christto & Andrew, en heel veel meer.

Klik voor het volledige programma hier.

FOTOWEDSTRIJD
Speciaal voor de buurt organiseert Unseen Photo Festival een buurtwedstrijd.

 

De opdracht is om een mooi fotoportret van uw buurman of buurvrouw te maken. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te doen.

Een foto insturen kan tot uiterlijk 14 september. Mail de foto naar: festival@unseenamsterdam.com. Vergeet niet uw naam, leeftijd en contactgegevens te vermelden.

Op 17 september tijdens de buurtopening in Museum Het Schip zullen de inzendingen worden getoond. Een professionele jury kiest die dag een winnaar.

De winnaar ontvangt een diner voor 2 personen bij Artists’ Recipes, een culinaire fotografie avond in Hembrug & Zaandammer, 2 Unseen Photo Festival tickets en een Unseen goodiebag. De tweede prijs bestaat uit 2 Unseen Photo Festival tickets.

ONDERTUSSEN IN DE SPAARNDAMMERBUURT
Expositie van foto's van lokale kunstenaars uit de Spaarndammerbuurt en nieuwkomers van verre. Met werk van:

  • Petra Katanic
  • Minja Sarovic
  • Gabi Gaffron
  • Mustafa Saïd

Ook zijn de ingezonden foto's van de fotowedstrijd voor buurtbewoners hier te zien (vanaf zaterdag 17 augustus). Speciale foto-editie in de Verhalenwinkel van Ondertussen in de Spaarndammerbuurt tijdens Unseen Photo Fair & Festival.  

Tijdens Unseen (16 t/m 25 september) is de expositie dagelijks open, van 12.00 tot 18.00 uur. 
Verhalenwinkel, Knollendamstraat 7h, Amsterdam
www.facebook.com/ondertussenindespaarndammerbuurt 

EFFE BIJ MOEDER AN
Vanaf woensdag 21 september hangen tegen de ramen van ‘Effe bij Moeder an’ portretten gemaakt door de Syrische fotograaf Issa Touma. In het tijdelijk tot fotostudio omgetoverde koffiehuis fotografeerde Touma oude en nieuwe bewoners van de Spaarndammerbuurt.

STEMMEN
Tijdens het festival hangen in de OBA aan de Spaarndammerstraat vijf foto’s van campagnefotografen Christto & Andrew. U mag daar stemmen op uw favoriete foto. De foto met de meeste stemmen geven wij aan de buurt.

Wij hopen u te zien tijdens het Unseen Photo Festival!