ONTDEK HET WERK VAN DE 5 GENOMINEERDEN VOOR DE MEIJBURG ART COMMISSION 2021 #GENOMINEERDE 5: Saskia Noor van Imhoff

De 5 genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn Thorsten Brinkmann (Hopstreet Gallery), Thibault Brunet (Galerie Binome), Popel Coumou (Torch Gallery), Saskia Noor van Imhoff (GRIMM Gallery) & Wanda Tuerlinckx (Art Gallery O68).

GENOMINEERDE MEIJBURG ART COMMISSION 2021: Saskia Noor van Imhoff

Saskia Noor van Imhoff werd bekend vanwege haar (site-specifieke) installaties waarmee ze uiting geeft aan haar fascinatie voor systemen en structuren: de manieren waarop we catalogiseren, archiveren en ordenen. Ze is daarbij regelmatig op zoek naar de verborgen geschiedenissen van objecten. Voor haar nieuwste werk laat ze zich inspireren door een verwaarloosd stuk land dat ze kocht net buiten Amsterdam. De aarde en de planten die er groeien vertellen een geschiedenis van zowel menselijke als niet-menselijke interacties. Van Imhoff maakt voor deze conceptuele installaties gebruik van neon, fotografie, plexiglas en natuurlijke elementen, aangevuld met archiefmateriaal zoals kaarten en historische documenten die haar helpen om het land beter te begrijpen en te visualiseren. Het entproces, een techniek waarbij een deel van een plant wordt vastgemaakt op een deel van een andere plant, dient hierbij als een metafoor voor de vooruitgang van de cultuur en het symboliseert daarnaast het manipuleren van landschap op grotere schaal en de relatie tussen mens en natuur. Ze stelt daarbij vragen over eigendom en rentmeesterschap.  

De winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 zal bekend worden gemaakt tijdens Unseen, van 17-19 september in de @Westergas. Met deze prestigieuze prijs wil @KPMGnl Meijburg & Co fotografietalent de kans bieden om nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen. Alle fotografen die tijdens Unseen 2021 hun werk presenteren zijn uitgenodigd om mee te dingen. Vijf genomineerden werden geselecteerd door een internationale jury. De winnaar ontvangt een projectfonds voor de creatie van een werk dat getoond zal worden in het hoofdkantoor van Meijburg in Amstelveen en vervolgens wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van Meijburg. Op de beursvloer is dit jaar een speciale Meijburg Lounge ingericht met de terugbliktentoonstelling ‘5 Years Meijburg Art Commission’. De 5 genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn Thorsten Brinkmann (@HopstreetGallery), Thibault Brunet (@GalerieBinome), Popel Coumou (@TorchGallery), Saskia Noor van Imhoff (@GRIMMgallery) & Wanda Tuerlinckx (@ArtGalleryO68).

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news