Wat zoal te verwachten op Unseen 2021?

Hassan Hajjaj, Sistaz, 2015, 193 Gallery.

Op het gebied van Nederlandse fotografie presenteert Unseen naast museale kunstenaars ook een nieuwe generatie beeldbepalers. Zo is er werk van grootheden als Bertien van Manen (Annet Gelink Gallery), Erwin Olaf (Ron Mandos Gallery) en Ruud van Empel (Flatland Gallery), maar ook van bijvoorbeeld Jan Hoek (Vriend van Bavink) en Melanie Bonajo (AKINCI). Op het internationale vlak is er werk van gevestigde namen als Valerie Belin (Flatland) en Isaac Julien (Ron Mandos Gallery), maar ook van aankomende grootheden als Antony Cairns (stieglitz19) of Hassan Hajjaj (193 Gallery).

Jan Hoek, Coco coming out of egg bird, 2021, Galerie Vriend van Bavink.

Artistieke zoektocht
Unseen biedt vanzelfsprekend ruimte aan artistieke zoektochten naar verschillende vormen van fotografische prints. Zo maakt Lucas Leffler (Intervalle) unieke 'mud prints': foto's afgedrukt op modder. Galerie Fontana presenteert letterlijk schitterende zoutkristal prints van Ilanit Ilouz. Arwe Gallery toont werk van Tomas Baker Feijo die indrukwekkende fotografische 'quilts' maakt door verschillende technieken te combineren.

Nog meer lezen ter voorbereiding? lees hier ook het artikel ‘De beursvloer op met Young Collectors Circle’

Lucas Leffler, Zilverbeek, 5, 2021, Intervalle.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news