Nieuwe sectie Unbound: grensverleggend & multidisciplinair

Maarten Baas, Courtesy Ron Mandos Gallery

De nieuwe sectie Unbound verkent de grenzen van fotografie. Gevestigd in het enorme Transformatorhuis dat met zijn 700 m2 alle ruimte biedt, richt deze sectie haar focus op multidisciplinaire fotografische projecten van vaak monumentale afmetingen. De curator van Unbound 2021 is Marcel Feil, voormalig artistiek directeur van Foam.

Inca & Niklas, Courtesy Dorothee Nilsson Gallery

FillingtheCracks

Het thema is 'Filling the Cracks'. Veertien kunstenaars zijn geselecteerd. Marcel Feil:

"Het is zonneklaar, voor bijna iedereen, dat wij als mensheid een nieuwe relatie moeten aangaan met de natuur. Vooral vanuit het besef dat de natuur niet iets is wat buiten ons ligt, maar dat wij daar zelf onlosmakelijk deel van uit maken en mee zijn verbonden. De zoektocht naar een andere en meer verantwoorde relatie met de planeet is urgent en is zowel economisch, ecologisch, sociaal, psychologisch en spiritueel van aard. Veel kunstenaars richten zich op deze fundamentele verschuiving die uiteindelijk de relatie met de natuur weer moet helen. Letterlijk: wat kapot is, wat is gebarsten moet weer heel gemaakt worden. Vandaar ook de titel 'Filling the Cracks'. Tegelijkertijd verwijst de titel naar het belang van de huid en van het oppervlak bij veel getoonde werken."

Hannah Redling, Courtesy Erika Daek Gallery
Thomas Albdorf, Courtesy Webber Gallery

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news