ONTDEK HET WERK VAN DE 5 GENOMINEERDEN VOOR DE MEIJBURG ART COMMISSION 2021 #Genomineerde 2: Thibault Brunet

Thibault Brunet, untitled #6, Boîte noire series, 2019, Galerie Binome.

De 5 genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn Thorsten Brinkmann (Hopstreet Gallery), Thibault Brunet (Galerie Binome), Popel Coumou (Torch Gallery), Saskia Noor van Imhoff (GRIMM Gallery) & Wanda Tuerlinckx (Art Gallery O68).

DE TWEEDE GENOMINEERDE VOOR DE MEIJBURG ART COMMISSION 2021: THIBAULT BRUNET

"Sinds de Arabische lente van 2011 is Syrië verworden tot een toneel van bloedige oorlog en informatie. Nooit eerder is een conflict zo veelvuldig gefotografeerd, gefilmd of in kaart gebracht, waardoor er in feite een tweede oorlog ontstaat: een oorlog van beelden en representaties. Iedere dag vertellen persbureaus over de ruïnes van Damascus, Aleppo of Homs, om daarmee enerzijds de internationale opinie te mobiliseren, terwijl het bloedbad met impliciete goedkeuring anderzijds ongestraft doorgaat. De steden zijn daardoor nu dodelijke skeletten van beton en puin."

De serie 'Boîte noire’ van Thibault Brunet is te vergelijken met een archeologische missie naar de oorlogsruïnes van Syrië, als een op afstand gemaakte reconstructie van de nieuwsvideo's van internationale persbureaus. Hij biedt daarmee een alternatief voor de meer gebruikelijke representaties van verwoeste steden. Brunet bezoekt deze steden met behulp van Google Street View of een drone, waarbij de wereld wordt gereduceerd tot een model.

De winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 zal bekend worden gemaakt tijdens Unseen

Thibault Brunet, skin #1, Boîte noire series, 2020, Galerie Binome.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news