ONTDEK HET WERK VAN DE 5 GENOMINEERDEN VOOR DE MEIJBURG ART COMMISSION 2021 #Genomineerde 3: Popel Coumou

Popel Coumou, Untitled, 2021, Torch Gallery

De 5 genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn Thorsten Brinkmann (Hopstreet Gallery), Thibault Brunet (Galerie Binome), Popel Coumou (Torch Gallery), Saskia Noor van Imhoff (GRIMM Gallery) & Wanda Tuerlinckx (Art Gallery O68).

DE DERDE GENOMINEERDE VOOR DE MEIJBURG ART COMMISSION 2021: POPEL COUMOU

“Ik vind het belangrijk dat je langere tijd nodig hebt om het beeld te doorgronden, dat het zich niet meteen prijsgeeft.”

De Nederlandse fotograaf Popel Coumou staat bekend om haar analoge, tweedimensionale en maquette-achtige collages, waarbij ze niets meer dan papier en gericht licht nodig heeft om ruimte, diepte en perspectief te suggereren. In feite grijpt ze daarmee terug op de basisingrediënten van fotografie: papier, licht en de manieren waarop de maker de werkelijkheid interpreteert en vastlegt. Coumou stelt met haar foto’s vragen over de manieren waarop wij ruimtes waarnemen. Ze onderzoekt daarbij ook hoeveel ze weg kan laten zonder de essentie te verliezen. Soms lijkt het alsof ze gebruik heeft gemaakt van Photoshop, maar achter haar praktijk schuilt juist een ambachtelijke aanpak, met een veelheid aan technieken. Het eindresultaat is een beeld dat het midden lijkt te houden tussen schilderkunstige abstractie en geometrische fotografie.

De winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 zal bekend worden gemaakt tijdens Unseen.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news