Book Market >> Fw:Books >> This Creaking Floor and All the Ceilings Below - Bart Lunenburg

Een van de deelnemers in de Book Market is: Fw:Books, een in Amsterdam gevestigde, onafhankelijke uitgever van kunstboeken, met een focus op fotografie. Meerdere titels worden tijdens Unseen bij hen gepresenteerd, één daarvan is This Creaking Floor and All the Ceilings Below van Bart Lunenburg, ontworpen door grafisch vormgever Hans Gremmen.

Waar begint een boek en eindigt een gebouw? This Creaking Floor and All the Ceilings Below brengt veel verschillende facetten uit de artistieke praktijk van Bart Lunenburg en zijn verkenningen in de gebouwde wereld samen. Met reproducties van foto's, tekeningen, maquettes, installaties, filmstills en tentoonstellingsbeelden is dit labyrintische boek opgevat als een denkbeeldig gebouw. De kijker-bezoeker wordt geleid langs funderingen, gangen, kamers vol zonlicht, stralende ramen, verborgen deuren, enfilades, wenteltrappen, trapleuningen en een geweven muur. De ogen van de kunstenaar versmelten met de ogen van de gebouwde wereld en bieden nieuwe reflecties over wat het betekent om te wonen, herinneren en dromen tussen de basiselementen van architectuur waar we dagelijks doorheen reizen.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news