Ontdek het werk van de genomineerden MEIJBURG ART COMMISSION 2021 | #Genomineerde 1: Thorsten Brinkmann

Thorsten Brinkmann, Flandorie, 2021, Hopstreet Gallery.

De 5 genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn Thorsten Brinkmann (Hopstreet Gallery), Thibault Brunet (Galerie Binome), Popel Coumou (Torch Gallery), Saskia Noor van Imhoff (GRIMM Gallery) & Wanda Tuerlinckx (Art Gallery O68).

DE EERSTE GENOMINEERDE VOOR DE MEIJBURG ART COMMISSION 2021: THORSTEN BRINKMANN

"Dingen samenvoegen die niet bij elkaar horen, dat spreekt me erg aan, zo kom ik tot nieuwe werken. Er wordt zoveel geproduceerd, ik heb niets [nieuws] nodig.”

De Duitse kunstenaar Thorsten Brinkmann gaat voor zijn werken op zoek naar voorwerpen die door anderen zijn afgedankt en heeft daarbij altijd oog voor verrassingen. Hij probeert tijdens zijn zoektochten langs rommelmarkten en kringloopwinkels zo min mogelijk vooraf te beslissen. Vooral de vondsten met interessante gebruikssporen spreken hem aan. Vervolgens decontextualiseert hij de objecten (en ontdoet hen daarbij van hun nut) en transformeert hij hen tot sculpturen met een speelse compositie. Zijn werk beweegt zich daarbij tussen de schilderkunst, fotografie, sculptuur, readymades, performance en collage. Soms maakt hij fotografische zelfportretten die refereren aan klassieke kunsthistorische tradities, waarbij hij het gezicht verhult met objecten als vazen, emmers of lampenkappen. Hij hoopt dat de kijker daardoor op nieuwe manieren kijkt naar hun relatie met objecten, maar ook naar de relatie van de objecten ten opzichte van elkaar.

De winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 zal bekend worden gemaakt tijdens Unseen.

Thorsten Brinkmann, Telmche a, 2021, Hopstreet Gallery.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news