Bertien van Manen’s Archive een uitgebreid overzicht met niet eerder gepubliceerd werk

Sinds de jaren zeventig maakt de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen intieme en aangrijpende foto's van alledaagse taferelen, genomen op lange en verre reizen binnen Europa, Amerika, China en de voormalige Sovjet-Unie. Van Manen staat bekend om haar unieke signatuur binnen de documentaire fotografie, een beeldtaal doordrenkt van empathie en respect voor het dagelijks leven van de geportretteerde. Archive geeft een uitgebreid overzicht van Van Manens werk, naast dagboekaantekeningen en niet eerder gepubliceerde selecties uit haar archief.

Het boek is bewerkt en ontworpen door vermaard Nederlands ontwerper Hans Gremmen met doel een ​​uniek inzicht en overzicht te bieden in de geschiedenis van Van Manen. Zodoende vormt de publicatie het ultieme naslagwerk over haar oeuvre. 

De uitgever van het boek is MACK, Londen. Archive is te zien en te koop bij Annet Gelink Gallery, stand 24.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news