Genomineerden MAC 2021 bekend | Wie wint de Meijburg Art Commission 2021?

From left to right: Wanda Tuerlinckx, Repliee S1, Courtesey Art Gallery O-68 - Thibault Brunet, untitled #5, Boîte noire series, 2019, Courtesy Galerie Binome - Saskia Noor van Imhoff, Untitled, 2021, Courtesy GRIMM Gallery - Thorsten Brinkmann, Oskar van Degenball, 2012, Courtesy Hopstreet Gallery - Popel Coumou, Untitled 2019, Courtesy TORCH Gallery.

De vijf genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn:

Thorsten Brinkmann (DE, 1971), Hopstreet Gallery (BE)
Thibault Brunet (FR, 1982), Galerie Binome (FR)
Popel Coumou (NL, 1978), Torch Gallery (NL)
Saskia Noor van Imhoff (NL, 1982), GRIMM (NL)
Wanda Tuerlinckx (BE, 1969), Art Gallery O-68 (NL)

De genomineerde kunstenaars zijn geselecteerd door een internationale jury, bestaande uit Wilbert Kannekens - Voorzitter Dagelijks Bestuur KPMG Meijburg & Co; Marleen Sleeuwits - Winnaar Meijburg Art Commission 2019; Robert Jan Verhagen - Curator en Voorzitter Adviescommissies Mondriaan Fonds; Willemijn van der Zwaan - Curator Fotomuseum Den Haag en Brandei Estes - Head of Photographs Department Sotheby’s.

Bekendmaking winnaar
De prijswinnaar wordt tijdens de VIP-opening van Unseen op donderdag 16 september, 12.00 uur, -in het bijzijn van de pers en genodigden- bekend gemaakt.

Met deze prestigieuze prijs wil KPMG Meijburg & Co fotografietalent de kans bieden om nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen.

Op de beursvloer is een speciale Meijburg Lounge ingericht met de tentoonstelling ‘5 Years Meijburg Art Commission’; een terugblik op het werk en de winnaars van de afgelopen vijf jaar.

Wilbert Kannekens, bestuursvoorzitter van KPMG Meijburg & Co, legt uit:
“Kunstenaars zijn in staat om patronen te doorbreken en ons te inspireren. Meer dan ooit is het belangrijk om de culturele sector te steunen. Ik kijk dan ook erg uit naar de bekendmaking van de winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 tijdens Unseen Amsterdam.”

Roderick van der Lee, directeur van Unseen, zegt over de samenwerking:
“Uit het niveau en de grote mate van doordachtheid van de voorstellen die de jury dit jaar heeft mogen beoordelen, blijkt dat de Meijburg Art Commission binnen een paar jaar is uitgegroeid tot een prijs waaraan fotografen een grote betekenis toekennen, en dat is fantastisch. Unseen is er trots op om samen met Meijburg op deze manier niet alleen kunstenaars te kunnen steunen, maar via deze commission samen met hen onderdeel te zijn van de zoektocht naar nieuwe artistieke vormen voor fotografie.”

Overweldigend aantal inzendingen

Alle fotografen die tijdens Unseen Photo Fair 2021 hun werk presenteren zijn uitgenodigd om mee te dingen naar de Meijburg Art Commission. Aan de kunstenaars werd gevraagd een beknopte presentatie van hun stijl, visie en eerder werk in te dienen. Uit een overweldigend aantal sterke presentaties zijn vijf genomineerden geselecteerd.

De winnaar van de Meijburg Art Commission ontvangt een projectfonds voor de creatie van een werk dat getoond zal worden in het hoofdkantoor van Meijburg in Amstelveen. Naderhand zal het werk aan de kunstcollectie van Meijburg worden toegevoegd.

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news