Unbound

Unbound is een onafhankelijk non-profit uitbreiding van Unseen, toegewijd aan het verkennen van de randen van het steeds verder uitdijende universum van fotografie.

(c) Inka & Niklas / Dorothee Nilsson Gallery

Ieder jaar stelt een onafhankelijke externe curator een programma van tentoonstellingen en een symposium samen rond een centraal thema. Via dit thema wordt er een verkenning gemaakt naar nieuw terrein in zowel als vorm als inhoud binnen de ontwikkelingen van fotografie.

Met Unbound, een sectie waarin vrijstaande projecten de grenzen van de fotografie op monumentale schaal verkennen en verleggen, zet Unseen zich nog verder in voor experimentele, baanbrekende fotografie. In het 700 m2 grote Transformatorhuis krijgen kunstenaars de ruimte om de conventionele tweedimensionale fotografie te ontstijgen.

De Curator voor Unbound 2021 is Marcel Feil, voormalig Artistiek Directeur van Foam fotografiemuseum.

(c) Maarten Baas / Galerie Ron Mandos.

Join our mailing list - Stay informed

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws