Roderick van der Lee nieuwe directeur van Unseen

(c) Pablo Delfos

Roderick van der Lee was één van de oprichters van Unseen. Hij keert nu terug als directeur voor de negende editie die op vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2021 in Westergas plaatsvindt.

Van der Lee:

"Na de afgelopen jaren internationale fotografieprojecten vanuit Parijs en Londen te hebben geleid, is mij de meerwaarde van Unseen alleen nog maar duidelijker geworden: de beurs is wereldwijd toonaangevend op het gebied van ontdekken en verzamelen van vernieuwende fotografie. Het voelt fantastisch, als initiatiefnemer en medeoprichter van Unseen, om terug te zijn en om samen te werken met het ijzersterke team van Art Rotterdam en GalleryViewer. Ook zie ik ernaar uit om met Foam als content partner een podium te bieden aan jong fotografietalent en de hen vertegenwoordigende galeries. Wat mij betreft is dit de gedroomde combinatie om van Unseen een succesvol powerhouse te maken."

Toekomstvisie
In het licht van de recente ontwikkelingen benadrukt Roderick het belang van de galeries en van hoge kwaliteitseisen: "De beurs wordt weer de belangrijkste focus en de deelnemende galeries komen centraal te staan. Wat blijft, mede dankzij een sterke nieuwe selectiecommissie, is het hoge niveau en het internationale karakter van de presentaties. Qua bezoekers mikken wij op een significantere aanwezigheid van internationale verzamelaars en curatoren."

Brett Rogers, directeur van The Photographers Gallery in Londen:

"Als trouwe deelnemer aan Unseen hadden wij al grote bewondering voor de originele, innovatieve en toegankelijke manier waarop Roderick van der Lee destijds, toen hij er nog de directie voerde, de fotografie en het verzamelen voor het voetlicht bracht. Inmiddels hebben wij zowel in Londen als in Amsterdam met Roderick samengewerkt en is onze waardering voor zijn toekomstgerichte en creatieve visie alleen maar toegenomen. Wij zijn benieuwd tot welke hoogte hij de editie van 2021 zal brengen! "

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news