FOAM KEERT TERUG ALS CONTENT PARTNER VAN UNSEEN

Voor de komende editie is Unseen een intensieve samenwerking aangegaan met Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Als content partner zal Foam ervoor zorgdragen dat Unseen het podium blijft voor de laatste ontwikkelingen binnen de fotografie. In lijn hiermee neemt het museum plaats in het internationale adviescomité van Unseen, presenteert het de Foam Talent tentoonstelling in het naast de Gashouder gelegen Transformatorhuis.

Foam stond negen jaar geleden aan de wieg van Unseen. Als één van de oprichters was het museum tot en met 2016 verbonden aan Unseen. Na de editie van 2016 trok Foam zich terug. Afgelopen februari ging Unseen failliet. Art Rotterdam, de hedendaagse kunstbeurs die net z'n 21e editie had afgerond, nam het management over.

Nynke de Haan, zakelijk directeur van Foam:

"Wij zien ontzettend uit naar de hernieuwde samenwerking met Unseen en we zullen ons internationale netwerk van kunstenaars, tentoonstellingsmakers en verzamelaars activeren om van Unseen opnieuw een sterk podium te maken voor nieuwe fotografie."

Marcel Feil, artistiek directeur van Foam:

"Unseen kwam voort uit onze ambitie een podium te geven aan jong fotografisch talent en de hen vertegenwoordigende galeries, en een platform te creëren waar zowel verzamelaars als een groot publiek kennis kunnen maken met bijzondere en vernieuwende fotografie. Deze doelstellingen streven we nog steeds na, in het museum in Amsterdam, met onze talent-ontwikkelingsprogramma's en met onze tentoonstellingen in het buitenland. Het nieuwe management van Unseen onderschrijft deze oorspronkelijke doelstellingen waardoor een samenwerking heel natuurlijk en logisch voelt."

Unseen Amsterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws