DE MEIJBURG ART COMMISSION WINNER 2019: MARLEEN SLEEUWITS

Unseen Meijburg Award uitreiking 2019 © Maarten Nauw

Tijdens de laatste editie van Unseen, kondigden KPMG Meijburg & Co en Unseen Amsterdam met trots Marleen Sleeuwits aan als winnaar van de Meijburg Art Commission 2019! Deze prestigieuze prijs, ondersteund door belastingadvieskantoor KPMG Meijburg & Co, werd voor de vijfde keer op rij uitgereikt. Elk jaar worden alle exposerende kunstenaars op Unseen Amsterdam uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor een site-specific werk voor de KPMG Meijburg & Co kantoren. Sleeuwits werd geselecteerd uit een shortlist van vijf genomineerden. Ze ontving een projectfonds voor de ontwikkeling van een nieuw werk dat inmiddels deel uitmaakt van de groeiende kunstcollectie van het bedrijf.

Marleen Sleeuwits (1980, NL) begon haar carrière met het onderzoeken van onpersoonlijke omgevingen wanneer ze leeg en onbewoond waren. Van het fotograferen van bestaande omgevingen op luchthavens, hotels en kantoren, groeide ze door naar het vormgeven van haar eigen tijdelijke interieurs en soms objecten die haar eigen zorgen belichamen. De werken van Sleeuwits zijn groot en zeer gedetailleerd, maar altijd zonder mensen, meubels of zelfs deuren. Ze nemen de kijker mee naar een ruimte die tegelijk vreemd en vertrouwd is. In haar werk onderzoekt Sleeuwits de grens tussen twee- en driedimensionale realiteiten. Recent experimenteerde Sleeuwits met het maken van installaties met haar foto's. Hierdoor werden de beelden niet alleen nog meeslepender, ook maakte Sleeuwits met deze vertaalslag naar driedimensionaal werk de cirkel weer rond. Sleeuwits wordt vertegenwoordigd door Galerie Bart in Amsterdam, Nederland.

Interior No. 52 © Marleen Sleeuwits/Galerie Bart

Join our mailing list - Stay informed

Stay up to date with the latest news